Even voorstellen… Will Doornik

Een aantal jaren geleden kwam ik via LinkedIn in contact met Will Doornik. Toen we elkaar voor het eerst in levende lijve zagen was er gelijk een herkenning alsof we in de spiegel naar elkaar keken. In de jaren die volgen blijkt dat we erg veel gemeen hebben en samen strijden met dezelfde missie.
Geweld achter de voordeur bespreekbaar maken en vrouwen en mannen helpen die ermee te maken of te maken hebben gehad helpen. 

Will Doornik & Anita Wix

Will is een ervaringsprofessional zoals ze zichzelf noemt. Destijds zo’n 20 jaar geleden kwam ze uit een toxische relatie, maar in de hulpverlening was het nog niet oké hiermee naar buiten te komen. 

Nu is men blij met ervaringsdeskundigen, destijds werd er gedacht dat je hierdoor niet in staat was goede ondersteuning te bieden. 

Vrouw met een missie

Ze nam zichzelf voor dat haar missie om anderen te helpen uit afhankelijkheidsrelaties te stappen of er niet weer in te belanden, datgene werd waar ze voor wilde gaan. Dan maar door te zwijgen over datgene wat ze had meegemaakt en het vanuit haar beroep als psychosociaal therapeut in te vullen. 

Vele jaren van kennis vergaren en inzichten krijgen in haar eigen patronen en hoe ze door deze inzichten in combinatie met kennis anderen kon helpen volgden. De afgelopen 20 jaar heeft ze in meerdere werkvelden gewerkt en velen geholpen. 

Om een goed beeld te krijgen wat er nodig was heeft Will ervoor gekozen zowel met pleger als slachtoffers van huiselijk geweld te gaan werken. Ook vandaag de dag werkt ze met cliënten die uit een afhankelijkheidsrelatie komen of er nog in zitten. 

In haar eigen praktijk waar ze als psychosociaal therapeut werkt is ze vooral gericht op de parentificatie en codependentie. Mensen die hieraan lijden hebben van jongs af aan een patroon ontwikkeld van altijd voor de ander klaarstaan, in dienst staan van anderen. Te snel volwassen moeten worden en verantwoordelijkheid dragen die men nog niet aankan. Hierdoor kunnen ze in relaties terecht komen waar ze volledig zichzelf wegcijferen en alles opzij wordt gezet om de ander gelukkig te maken. Teveel nemen ze op hun schouders, waarbij men zich niet afvraagt of het een gelijkwaardige relatie is ofdat ze het aankunnen en blijven ze stug doorgaan. 

Samenwerken

Toen ik met mijn bedrijf een liefdevol thuis in een opstartfase zat en de ideeën ging delen met Will werd mij duidelijk dat zij degene moest worden die het team van ervaringsdeskundigen moet aansturen. 

Haar kennis en werkervaring zijn voor mij van grote waarde. Als geen ander weet Will haar kennis over te dragen en is ze een mooie schakel in het initiatief.

Anita Wix


Will Doornik
psychosociaal therapeut, coach & trainer

Voor contact: 06 5153331
info@willdoornik.nl
www.willdoornik.nl
www.relatieverslaving.co

 

Scroll naar boven
Scroll naar top