Anita Wix heeft het tegen jou!

Je ziet het niet, maar het is er wel

Als je al lange tijd slachtoffer bent van huiselijk geweld en je ervaart ook de gevolgen op je werk, raak je steeds meer verstrikt in het web van de geweldpleger. 
Je schaamt je om dit aan iemand te vertellen en al helemaal op je werk wordt het 
steeds moeilijker op dit vol te houden. Het is heel belangrijk dat je eerst een ervaringsdeskundige in vertrouwen kunt nemen.

Het slachtoffer en de cirkel van geweld

Een verwarrende situatie

Een huiselijk geweld situatie is voor een slachtoffer vaak verwarrend. Er zijn wel vermoedens dat er iets niet klopt in de relatie met de partner, maar het slachtoffer kan er vaak moeilijk de vinger op leggen. 
Dit is mede het gevolg van wisselende signalen van de partner (aantrekken versus afstoten). Daarnaast ontstaat een geweldsituatie vaak sluipenderwijs over langere periode, waardoor deze als ‘normaal’ wordt ervaren. Hierdoor ontstaat een cirkel van geweld.

De cruciale 1ste stap

Om de geweldsituatie te beëindigen is het noodzakelijk om de cirkel van geweld te doorbreken. Om die reden is de eerste stap die een slachtoffer zet om hulp te vragen tevens de belangrijkste. Hoe het slachtoffer vervolgens wordt begeleid is doorslaggevend voor het uiteindelijk beëindigen van de geweldsituatie en vooral het voorkomen dat er later weer wordt teruggegaan naar de dader en de oude situatie.

Merk het op

Ben je emotioneel op het werk, sta je onder spanning en ervaar je stress? Je kunt je aandacht niet op je werk houden en met regelmaat meld jij je ziek? Je schaamt je voor wat thuis gebeurt, je hebt geen collega's aan wie je dit vertelt?

Vraag hulp

Wil je echt dat dit veranderd, zul jij de 1e stap moeten zetten en ons om hulp vragen.

Zoek contact

Samen met ervaringsdeskundigen leer jij de cirkel van geweld te herkennen en doorbreken. Wij begeleiden jou liefdevol, vertrouwelijk en behulpzaam. Je bent het waard om weer in je eigen kracht te gaan staan.

Werken aan een liefdevol thuis 

Samen met onze ervaringsprofessionals kunnen we jou helpen. Uiteraard met volledige privacy, deskundig en betrouwbaar.

Scroll naar top