Het team

Dit team is niet zomaar een team. Ook hier creëer ik iets waar ik al jaren naar uitkijk. 
Toen ik zelf een gewelddadige relatie achter me liet, wist ik dat juist met mijn verleden anderen zou kunnen helpen. Voor mij was duidelijk dat ik mij wilde inzetten, alleen dat bleek nog niet zo makkelijk te gaan. Ik liep over van enthousiasme en motivatie om mijn verhaal te delen en anderen te bemoedigen en te inspireren. Ik wilde echt heel graag een verschil maken en gezien worden als taboedoorbreker.

De doorbraak kwam na een lezing op het landelijke politiecongres in Ede en de daarop volgende uitnodiging als gast aan tafel bij RTL LATE NIGHT. Toen ging de bal rollen en wist ik dat wat er ook zou gebeuren en hoeveel tegenslagen er zouden komen, het mijn missie was om het onzichtbare zichtbaar te maken.

“De ervaringsdeskundige” is nog steeds onder gewaardeerd. Een presentatie, interview of workshop wordt veelal beloond met een vvv bon of een bloemetje. Maar als je je ervaring hebt omgezet in een doel en een hartsverlangen om er anderen mee te helpen verdien je ook om daar echt voor beloond te worden. Mijn missie is nu ook mijn werk.

Ik ontvang veel berichten van vrouwen en ook mannen die heel graag ook dit verschil willen maken en een platform zoeken om dit te kunnen doen.

Deze survivors wil ik een plaats bieden in mijn team en zo met elkaar een ijzersterk front vormen om vanuit echte verbinding en begrip een slachtoffer te helpen. Een half woord nodig om die ander te begrijpen en vooral voelen hoe de ander zicht voelt en wat diegene op dat moment in zijn leven nodig heeft. Daarvoor moet je het meegemaakt hebben in mijn visie. 
Deze helden en heldinnen verdienen het ook om daar een vergoeding voor te krijgen.

Dus HET TEAM is niet zomaar een team.
Één met aandacht en liefde gevormd team. Een team met onwijs veel kennis en deskundigheid. Trots op Will Doornik die de coördinator is van het team. Een belangrijke schakel in dit initiatief.

Met elkaar blijven we bouwen aan ons liefdevolle huis voor iedereen.


Anita Wix

De ervaringsprofessionals

Anita Wix

Mijn naam is Anita Wix, Initiatiefnemer van Samen vóór een Liefdevol Thuis. Mijn missie is ontstaan uit mijn verleden. Ook ik was een slachtoffer van huiselijk geweld.

Voor mij is het echt belangrijk dat de team leden allemaal een ervaring op dit gebied hebben en inmiddels zover zijn dat ze hun verleden ook zien als een les. Ze voelen allemaal dat ze nu anderen willen helpen.

Mijn expertise ligt vooral in voorlichting geven. Het delen van mijn persoonlijke verhaal, als taboedoorbreker. Op grote podia en in kleine zaaltjes, voor de klas of in besloten kring deel ik niet alleen mijn verhaal maar geef ook inzichten.
Wat doe je wel als buitenstaander en wat juist niet. Hoe help je een slachtoffer. Het verhaal opent ogen en raakt harten.

Ook ben ik er voor slachtoffers. Want door mijn eigen ervaring ben ik heel goed in staat om met een half woord een slachtoffer te verstaan en zorg ik voor rust en begrip. Ik bied steun en vertrouwen.

Daarnaast heb ik een boek geschreven het geeft inzicht in het complexe proces waar je als slachtoffer doorheen gaat. Het helpt de vrouwen die in een gewelddadige relatie zitten (of hebben gezeten) erkenning te krijgen, hun ervaring te accepteren en aan hun toekomst te werken.

Neem contact op met Anita

Will Doornik

Ervaringsprofessional Will, ook een vrouw met een missie en teamleider van de ervaringsdeskundigen die verbonden zijn aan het initiatief stelt zich graag even voor.

Ik werk als psychosociaal therapeut, coach en trainer vanuit VERBINDING en EMPATHIE om samen het best mogelijke uit jezelf te halen. Patronen zijn verweven in ons leven en bepalen waarom je doet wat je doet. Inzicht hierin geven en patronen doorbreken zodat jij in je kracht gaat staan is wat mij drijft. Emoties en gevoelens kunnen zo diep gaan dat dit je dagelijkse leven gaat beheersen. Het gevolg is dat jij het gevoel hebt niet meer jezelf te zijn en je heel ver van jou ware ik af komt te staan.

De combinatie van mijn eigen ervaringen en mijn therapeutische kennis zorgen ervoor dat ik je gericht kan begeleiden tijdens dit proces. Samen gaan we het proces doorbreken, herstellen en ervoor zorgen dat jij weer gezond in relatie met jezelf en anderen gaat staan.

Om een goed beeld te krijgen wat er nodig was heb ik ervoor gekozen zowel met pleger als slachtoffers van huiselijk geweld te gaan werken. Ik werk met cliënten die uit een afhankelijkheidsrelatie komen of er nog in zitten. 

Will heeft zich gespecialiseerd in de volgende thema’s

  • Ongezonde relatiepatronen doorbreken
  • Relatieverslaving / Codependentie
  • Zelfwaardering vergroten
  • Emotionele blokkades doorbreken
  • Innerlijke kracht vergroten
  • Bindingsangst/ verlatingsangst/ onveilige hechting
  • Trauma
  • Somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten (SOLK)
  • Hoe om te gaan met hoogsensitiviteit.
Neem contact op met Will
Scroll naar top